Larson-Green was pas zeven maanden actief in haar rol als baas van de hardwaredivisie. Zij moet nu plaatsmaken voor ex-Nokia CEO Stephen Elop, die zelf lang in de race was om de nieuwe CEO van Microsoft te worden. Maar dat werd Satya Nadella, waardoor Elop nu verantwoordelijk wordt voor de hardware-ontwikkeling van onder meer de Surface-tablets, Xbox en accessoires, meldt ZDNet.

De positiewisseling vind plaats wanneer Microsofts overname van Nokia officieel is goedgekeurd. Dat gebeurt naar verwachting nog dit kwartaal.

Sinofsky-adept

De reeds 20 jaar bij Microsoft werkende Larson-Green (1962) is de voormalige adjudant van de abrupt vertrokken Windows-baas Steven Sinofsky, en was tot afgelopen zomer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Windows en hield zich samen met ex-CFO Tami Reller bezig met het besturingssysteem. Bij de paleisrevolutie van afgetreden CEO Steve Ballmer kreeg zij haar nieuwe rol als hardwarebaas, en daarmee een plekje in het Senior Leaders-team.

Daar tuimelt ze nu alweer uit. In een interne memo aan Microsoft-medewerkers maakt zij haar nieuwe titel bekend. Larson-Green wordt Chief Experience Officer (CXO) van het "My Life & Work"-team en rapporteert daarbij rechtstreeks aan Qi Lu, baas van de Applicaties en Services-divisie. Zij gaat zich daarbij naar verluidt bezig houden met het eenmaken van de gebruikerservaringen van Skype, Bing en OneDrive.

De memo van Larson-Green aan Microsoft-medewerkers:

Larson Green Memo