Macromedia betaalt 360 miljoen in contanten en aandelen aan Allaire. De nieuwe combinatie zal verder gaan onder de naam Macromedia, waaronder ook de producten van Allaire zullen komen te vallen.

Allaire is bekend van populaire webbouwpakketten als HomeSite en ColdFusion. Deze betekenen voor Macromedia ook welkome aanvulling op bijvoorbeeld Dreamweaver en Flash. De twee partijen waren al voor enige tijd partners.

Macromedia en Allaire zal zich de komende tijd met name toeleggen op het ontwikkelen van software waarmee webcontent kan worden gemaakt voor diverse platforms, variërend van handhelds en pc's tot mobiele telefoons. Hiermee is het niet langer nodig om voor elk platform apart webpagina's te ontwerpen, zo is de bedoeling.

Macromedia rapporteerde onlangs een kwartaalwinst van 12,8 miljoen dollar, wat beter was dan verwacht. Ook de recente cijfers van Allaire vielen mee: een kwartaalverlies van 7 miljoen dollar bij een omzet van 30,1 miljoen dollar, een stijging van 64 procent ten opzichte van het vorig jaar. De omzet van Macromedia steeg met 60 procent tot 103,3 miljoen dollar.