Wie Madonna.com bezoekt, ziet niet de normale teksten en beelden, maar een rudimentaire witte pagina's met wat linkjes naar mp3-bestanden. Een van de mogelijkheden is het complete album 'American Life' te downloaden, dat pas op 22 april officieel wordt gelanceerd.

Als verantwoordelijke voor de stunt lijkt het hackersmagazine Phrack te moeten worden aangemerkt. 'Brought to you by the editors of Prack Magazine', zo staat er, plus een linkje naar de site http://www.phrack-dont-give-a-shit-about-dmca.org/. De DMCA is de controversiële Amerikaanse copyrightwet die door rechthebbenden wordt gebruikt om de illegale uitwisseling van muziek tegen te gaan.

De hack is naar alle waarschijnlijkheid een directe tegenaanval op de eerder deze week gelanceerde actie van Madonna. De zangeres verspreidde nepnummers van haar nieuwe album via diensten als KaZaA. Wie de nummers binnenhaalt, krijgt geen muziek te horen, maar de stem van Madonna. "What the fuck do you think you're doing?", zo spreekt ze de muziekliefhebber toe.

Deze actie is blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde gevallen. "This is what the fuck I think I'm doing...", zo staat er nu prominent op haar site.

Een mirror van de gehackte pagina's is hier te vinden.

De site zoals die normaal hoort te zijn, is via de cache-functie van Google te bekijken.

UPDATE 19/4 21.50:

De Australische muzieksite Undercover maakt na WebWereld ook melding van de hack, maar suggereert dat er ook sprake zou kunnen zijn van een 'heel slimme promotiestunt'. Het feit dat de mp3's van de eigen server afkomstig zijn, zou daarop kunnen wijzen. Tegen deze theorie pleit het feit dat het complete album daadwerkelijk te downloaden is, wat voor een promotiestunt erg ver lijkt te gaan.