MAFIAAfire heeft een plugin ontwikkeld waarmee het eenvoudiger moet worden om alternatieve video's te vinden als een gezochte video bijvoorbeeld van YouTube is verwijderd. De developer ergert zich aan meldingen als "this video has been removed" of "this video is not available in your country".

Frustratie

Met de Slash Unblocker-plugin, vernoemd naar een aflevering van South Park, kunnen gebruikers alternatieve links naar dezelfde video toevoegen aan een database. Stuit een gebruiker op een verwijderde video dan kan hij op de Slash Unblocker knop klikken en kijken of er alternatieven in de database zijn opgenomen.

"Het idee komt voort uit de normale frustratie die je hebt als je naar een pagina gaat en ziet dat die offline is gehaald voor een of andere domme reden. Of omdat het "niet toegestaan is om te bekijken in jouw land', stelt het MAFIAAfire team tegen TorrentFreak. De naam van de plugin werd bedacht toen de ontwikkelaars veel moeite moesten doen om een South Park aflevering over hun favoriete gitarist Slash te kijken. Via de Firefox- en Chrome plugin moet er makkelijk een alternatief geboden worden.

Zelf bijdragen

De gebruikte methode is vrij simpel. Als een gebruiker op de de Slash Unblocker knop klikt kan hij zien of er alternatieven zijn voor de video. Het is de bedoeling dat gebruikers die alternatieven zelf toevoegen zodat de database steeds groter wordt. Om te participeren moeten gebruikers zich wel registreren met hun e-mailadres.

MAFIAAfire ontwikkelde ook andere plugins om betaalde content alsnog te ontsluiten. De eerste was bedoeld om bezoekers van door de Amerikaanse overheid geblokkeerde sites automatisch door te sluizen naar een alternatief adres. Het team ontwikkelde daarna ook de "Gee! No Evil!" plugin die censuur van Google omzeilt.

In onderstaande video wordt uitgebreid uitgelegd hoe de plugin werkt.