"Helaas heeft de directie van Mobimail BV moeten besluiten om met ingang van 25 juli 2007 de dienstverlening met betrekking tot Mobimail voor onbepaalde tijd stop te zetten", zo laat het bedrijf per mail aan zijn gebruikers weten.

Met Mobimail is het mogelijk om e-mails te lezen, schrijven en te versturen vanaf elke locatie waar een wap-, gprs- of umts-verbinding mogelijk is. Hoeveel gebruikers de dienst heeft gehad, is niet bekend.

De belangrijkste reden om te stoppen is 'gebrek aan economische vooruitzichten', zo laat het bedrijf weten. Niemand van Mobimail was woensdag in staat om commentaar te leveren.

Het Veenendaalse bedrijf, dat in november 2005 van start ging, had ook plannen om uit te breiden naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn de activiteiten echter nooit van de grond gekomen.

Het bedrijf adviseert gebruikers om zo snel mogelijk belangrijke accountgegevens te kopiëren zodat ze de informatie behouden. Mensen die op zoek zijn naar soortgelijke diensten, kunnen volgens Mobimail het beste terecht bij de mobiele variant van Gmail.