Roxio is vooral bekend van softwarepakketten zoals Easy CD Creator, Photosuite, VideoWave en Toast (Mac). Het bedrijf biedt voor Napster vijf miljoen dollar in contanten en 100.000 warrants die nu ongeveer een waarde hebben van 3,38 dollar per stuk.

Bij de koop is onder meer het merk en de technologie inbegrepen. De schulden van Napster worden niet overgenomen. Twee maanden geleden bracht het bedrijf Private Media Group (PRVT) nog een bod uit op het internetbedrijf. PRVT dat gespecialiseerd is in pornoproducties, bood een miljoen aandelen aan die destijds 2,41 dollar waard waren.

Napster werd in het voorjaar van 2001 gedwongen om te stoppen vanwege schending van het auteursrecht. Pogingen van Napster om met een betaalde muziekdienst terug te komen, bleken uiteindelijk tevergeefs.

Een laatste poging om aan geld te komen, strandde begin september van dit jaar door een uitspraak van een rechter. Hierna leek het Napster-tijdperk definitief ten einde. Dezelfde rechter moet deze overname door Roxio overigens nog wel goedkeuren. Een uitspraak daarover wordt op 27 november verwacht.

Inmiddels hebben veel internetgebruikers voor het downloaden van mp3-bestanden hun toevlucht gezocht tot Napster-alternatieven zoals KaZaA, Morpheus en WinMx.