De rechter vindt dat Sharman Networks onvoldoende de opgelegde straf uitvoert. De mensen achter het bedrijf riskeren daarom een gevangenisstraf, zo schrijft CNet. Op 5 december bepaalde het Australische gerechtshof dat gebruikers van Kazaa de auteursrechten schenden en dat de maker van deze software, Sharman Networks, hiervoor aansprakelijk is.

Sharman werd onder meer opgedragen om vanaf 5 december drieduizend zoekwoorden eruit te filteren zodat het illegaal uitwisselen van die bestanden wordt tegengegaan. Ook moest Sharman voorkomen dat Australische internetters nog langer de Kazaa-software kunnen downloaden door ze op basis van hun ip-adres te blokkeren.

Aan deze laatste eis heeft Sharman inderdaad voldaan. Toch dreigt de rechter Nikki Hemming van Sharman Networks en Kevin Bermeister van partnerbedrijf Altnet naar de gevangenis te sturen wegens het niet of onvoldoende naleven van de uitspraak.

Volgens rechter Murray Wilcox is het zeldzaam dat er actie wordt ondernomen tegen een partij omdat deze zich niet aan het vonnis houdt. "Er is nog nooit iemand voor naar de gevangenis gegaan", aldus Wilcox. "Maar iemand moet eens de eerste zijn."

De advocaat van de Australische muziekbranche, Tony Bannon, laat weten dat hij niet uit was op een gevangenisstraf voor mensen achter Kazaa. "Sharman heeft het vonnis niet genegeerd, maar het blokkeren van gebruikers op basis van hun ip-adres is niet effectief gebleken."

Sharman kondigde direct na beroep aan tegen de uitspraak. Deze zaak wordt op 30 januari 2006 hervat.