De nieuwe dienst, genaamd het Venice-project, wordt momenteel getest door zo'n 6.000 mensen en moet volgend jaar beschikbaar zijn, zo meldt de Financial Times.

De makers van Skype, Janus Friis en Niklas Zennstrom, hebben een deel van het geld van de overname van Skype in het project geïnvesteerd. Ebay nam Skype in september 2005 over voor 4,1 miljard dollar.

De nieuwe dienst geeft gebruikers de mogelijkheid om 'full-screen' hoge kwaliteit 'televisie' te kijken. Om er gebruik van te maken moeten mensen software downloaden. Hiermee is er de optie om in een menu te zoeken naar diverse kanalen. Tevens zijn er de mogelijkheden om programma's te pauzeren, door te spoelen en terug te spoelen, playlists te delen en te chatten met vrienden.

Anders dan bij een dienst als Youtube zal alle content professioneel gegenereerd zijn. De makers van Skype laten aan de Financial Times weten dat de dienst volledig zal passen binnen de Digital Millennium Copyright Act, een Amerikaanse wet die misbruik op copyright moet aanpakken. "Het is een succes als de adverteerders, de contenthouders en de kijkers er dol op zijn", aldus Friis.