De man, Seth Traub uit New Hampshire, gebruikte het Google Adwords-programma om internetters te lokken met advertenties waarin de woorden 'Microsoft Antispyware' werden gebruikt, aldus de aanklacht. De advertentie verscheen als internetters met Google zochten op 'Microsoft spyware cleaner' of 'Microsoft antispyware'.

Bezoekers die op de advertentie klikten, waren in de veronderstelling dat ze voor 49,95 dollar Microsoft Antispyware kochten, terwijl ze in werkelijkheid het programma Spyware Cleaner van Secure Computer hadden aangeschaft.

Traub bekende deze week voor de rechter zijn daden en ging uiteindelijk akkoord met een schikking met Microsoft. Hij betaalt de softwaremaker tweeduizend dollar als vergoeding in juridische kosten.

In de zaak, die is aangespannen door Microsoft en de staat Washington, draaide het overigens niet alleen om misleiding via Google Adwords, maar ook om de software zelf. Het antispywareprogramma van Secure Computer zou niet goed zijn werk doen. Het zou geen spyware verwijderen, maar pc's van gebruikers eerder onveiliger maken.

Er loopt nog wel een rechtszaak tegen het bedrijf Secure Computer wegens overtreding van de Computer Spyware wet uit 2005.