De verdachte, de 26-jarige Jason Palmeira, is dinsdag opgepakt en na ondervraging en het betalen van een bedrag van 100.000 dollar weer vrijgelaten. Bovendien mag hij tijdelijk slechts zeer beperkt gebruikmaken van internet en moet hij bij zijn ouders verblijven.

Palmeira wordt ervan verdacht in juni contact te hebben gelegd met een 15-jarig meisje dat een berichtje op de sociale netwerksite Myspace.com had achtergelaten. Daarin schreef ze dat ze geïnteresseerd is in het ontmoeten van jongens tot achttien jaar, aldus een woordvoerder van Justitie.

Palmeira reageert daarop en vertelt dat hij 26 is. Ze hebben vervolgens meerdere malen per mail en telefoon contact. Uiteindelijk spreken ze een echte ontmoeting af op 13 juli. Daarbij rijden de twee naar het ouderlijk huis van de 15-jarige waar ze later seks hebben. De volgende dag doet de moeder van het meisje aangifte bij de politie.

Palmeira wordt ervan beschuldigd een minderjarige online te hebben verleid tot seksuele activiteiten en seks te hebben gehad met een minderjarige. Daarvoor kan hij een gevangenisstraf krijgen van vijf tot maximaal dertig jaar, een bepaalde periode huisarrest of een boete tot een kwart miljoen dollar.