De verdachte, Edwin Pena, is woensdag aangeklaagd voor de diefstal en het doorverkopen van de belminuten aan nietsvermoedende klanten. De man verkocht de belminuten voor 0,004 dollar per minuut.

De verdachte betaalde een hacker uit Washington 20.000 dollar om hem te helpen voip-gesprekken illegaal door de netwerken van 15 voip-providers te routeren, zo wordt gesteld in de aanklacht.

De belminutendief deed zich voor als legitieme telecomverkoper, terwijl hij ondertussen met hack-technieken tot 300.000 dollar aan beltegoed stal van elk van de netwerkdiensten. Hij verkocht de minuten door via zijn bedrijven Fortes Telecom en Miami Tech & Computing.

Pena en de door hem ingehuurde hacker Robert Moore zouden een netwerk van servers hebben opgebouwd om hun sporen uit te wissen en overspoelden voip-providers met testgesprekken.

Zo probeerden ze de bedrijfscodes te achterhalen waarmee de voip-gesprekken geauthenticeerd werden. Als de code eenmaal gekraakt was, konden ze hun gesprekken via het netwerk van de betreffende dienst laten lopen.