Maandag deed Tiscali een officieel bod op World Online. Daarmee is de overname zo goed als rond. Tiscali wil World Online overnemen via een aandelenruil. afhankelijk van de beurskoers van Tiscali krijgen de WOL-aandeelhouders aandelen Tiscali ter waarde van ongeveer 20 euro per stuk.

Dat is minder dan de helft dan de openingskoers die het aandeel World Online noteerde bij de beursintroductie eerder dit jaar. Het bod van Tiscali waardeert World Online nu op zo'n 11 miljard euro. Om de overname van WOL te kunnen bekostigen, gaat Tiscali 146 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.

Topman James Kinsella (die Nina Brink in juni van dit jaar opvolgde) krijgt na de overname een pakket van ruim drie miljoen opties, bovenop zijn huidige optieregeling. Stijgt de koers van het aandeel Tiscali met een euro, dan levert hem dat zo'n 3 miljoen euro op, zo meldt de Volkskrant dinsdagochtend.

Kinsella is niet de enige die er stevig op vooruit gaat. Hoewel de rest van het management vasthoudt aan de eerdere afspraken rond optieregelingen, zijn de opties van algemeen directeur S. Duffy bij het bod van 20 euro zo'n 24,1 miljoen euro waard. Daarbij heeft hij ook nog 23.300 aandelen World Online.

Het optiepakket van financieel directeur R. Huisman heeft bij de overname een waarde van 24,3 miljoen euro. Huisman heeft nog 21.600 gewone aandelen World Online in bezit.

Intel

Chipfabrikant Intel speelde bij de overname van World Online ook nog een belangrijke rol. Intel was de laatste grootaandeelhouder die zijn goedkeuring nog moest geven aan de overname. Sandoz en Reggeborgh waren al eerder overstag gegaan. Intel bezit 8,5 procent van de aandelen van World Online. In totaal is nu 62 procent van de aandelen aangeboden.