Dit hebben woordvoerders van de twee bedrijven laten weten. Uitgever van het spel Take-Two erkende kort geleden dat het spel van de Entertainment Software Rating Board (ESRB) als 'alleen geschikt voor volwassenen' was geclassificeerd. Zolang de rating blijft staan zullen de twee spelcomputerfabrikanten de game niet op de markt brengen voor hun spelcomputer.

Manhunt 2 was tot nu toe alleen gepland voor de Wii van Nintendo, de Playstation 2 van Sony en de Playstation Portable, ook van Sony. Tenzij de ontwikkelaar van het spel Rockstar de ESRB niet op andere gedachten weet te krijgen, zal het spel op geen enkele spelcomputer te spelen zijn.

Eerder deze week werd al bekend dat de Britse Board of Film Classification (BBFC) Manhunt 2 voor de Playstation 2 en de Wii in het Verenigd Koninkrijk heeft verboden. De BBFC beargumenteerde dat in het spel sprake is van aanhoudend en cumulatief sadisme dat zich uit in de manier waarop moorden worden gepleegd en aangemoedigd. Het was voor het eerst sinds 1997 dat er in het Verenigd Koninkrijk een verbod op een computerspel werd uitgesproken.

In Nederland heeft Manhunt 2 nog geen leeftijdsadvies gekregen en is het vooralsnog niet bekend of de titel hier wel geleverd zal worden. Uit kamervragen van PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem aan minister Hirsch Ballin van Justitie bleek dat de PvdA voorstander is om het spel ook in Nederland te verbieden.