Het onderzoek is in november uitgevoerd door Annalect onder 1509 mannen in drie generaties: de babyboomers, de millennials en generation X. Bij de Millennials eindigde Microsoft op nummer 1 nog voor Nike. Het sportmerk won wel bij de Gen-X (Microsoft werd tweede), maar bij de babyboomers is Microsoft weer de onbetwiste nummer 1. Voor Levi's natuurlijk.

Apple: 2 maal 3, 1 keer 5

Apple komt er wat bekaaid af: twee maal op de derde plaats bij de jongere generaties en pas nummer 5 bij de boomers. In de twee jongste categorieen kwamen verder geen tech-merken meer voor, waar de babyboomers blijkbaar in het o zo betrouwbare IBM nog wel een glanzend merk vonden. Natuurlijk is hun eerste PC een IBM geweest, of wellicht een kloon ervan.

Volgens onderzoeker Pamela Marsh van Annalect zou het kunnen dat de keuze voor Microsoft licht is beïnvloed door een hevige marketingcampagne voor de Xbox One tijdens de enquêteperiode. In oktober en november spendeerde Microsoft een vermogen aan een advertentiecampagne voor de nieuwe Xbox, zegt ze tegen Mashable.