"Voor het verbinden van meer dan een half miljard mensen en het in kaart brengen van sociale relaties onder hen; voor het creëren van een nieuw systeem om informatie uit te wisselen; en voor het veranderen van hoe wij allen ons leven leven, Mark Zuckerberg is Time's persoon van het jaar 2010", licht het tijdschrift de redactionele keuze toe. Daarmee verslaat Zuckerberg de Amerikaanse Tea Party, de Afghaanse president Hamid Karzai, Wikileaks-rebel Julian Assange en de Chileense kompels, die allen genomineerd waren voor persoon, personen of groep van het jaar.

Zuckerberg schaart zich in een illuster rijtje met onder andere de Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton. Maar ook oud-president van Rusland Mikhail Gorbachev en de communist Deng Xiaoping staan in de lijst met personen van het jaar. De volledige lijst met mensen die door Time zeer worden gewaardeerd in 2010 is terug te vinden op de site van het magazine.

Laffe keus

Zoals ieder jaar werd er ook een internetpeiling gehouden waardoor de hele wereld kan stemmen op zijn favoriete persoonlijkheid van het jaar. Wikileaks-oprichter Julian Assange won die peiling met afstand, maar dat klonk uiteindelijk niet door in de beslissing van de redactie van het tijdschrift. Hij wordt op de vierde plek gezet.

De lezers van Time hebben in reacties op de bekendmaking hevige kritiek op de keus voor Zuckerberg. Velen vinden dat Assange had moeten winnen en noemen de keus voor Zuckerberg laf. Ze wijzen erop dat de Facebook-oprichter slechts "18.000 stemmen binnen haalde en dat Assange er 380.000" kreeg. Ook wordt het blad verweten een politieke keus te hebben gemaakt waarmee het toont de oren te laten hangen naar de Amerikaanse regering.

Precisiehack

De internetpeiling van Time werd in 2009 gehackt door leden van het 4chan-forum. Die stemden hun 'leider' en oprichter van 4chan met de bijnaam Moot naar de top van de peiling. Omdat dat veel te makkelijk ging, besloten de poll-hackers ook ervoor te zorgen dat in de eerste letters van de top van de peiling van boven naar beneden 'Marblecake also the game' te lezen was. Dat deden de 4channers naar eigen zeggen "for the lulz".

Ondanks dat Time moeite deed om de hack tegen te gaan lukte dit niet. "Ik wil iedereen die aan de resultaten twijfelt eraan herinneren dat dit een internetpeiling is. Twijfelen aan de resultaten is min of meer het punt", was het nuchtere commentaar van Josh Tyrangiel, Time.com managing editor destijds.