Dat blijkt uit cijfers van statistiekbedrijf WebSideStory waar persbureau Reuters over bericht. Het marktaandeel van Internet Explorer, nu 86,08 procent, was nog nooit zo hoog. De afgelopen maanden is het aantal mensen dat de browser van Microsoft gebruikt alleen maar gestegen.

Browsers op WebWereld

De verhouding tussen gebruikers van Netscape- en Microsoft browsers ligt bij de bezoekers van WebWereld nog iets scherper dan de cijfers uit dit onderzoek. De meest actuele verhouding is:

Microsoft IE: 87,9%

Netscape: 11,6%

Via haar dienst StatMarket verzamelt WebSideStory gegevens van honderdduizenden sites. Het bedrijf werkt op eenzelfde manier als het Nederlandse NedStat. De tellertjes van WebSideStory worden meer dan 50 miljoen keer per dag opgevraagd, de gegevens die zo worden verzameld gebruikt het meetbedrijf voor haar rapporten.

Netscape blijft ver achter. Slechts 13,9 procent van de websurfers gebruikt nog de software van het bedrijf uit de stal van America Online. De in april na veel vertraging verschenen Netscape 6 kan het tij voor Netscape niet keren.

Opvallend is dat het aantal websurfers dat Windows als besturingssysteem gebruikt iets afneemt. Ruim 93 procent gebruikt Windows, een kleine afname vergeleken met begin 1999.