De app voor de iPhone komt er snel aan, beloofde Jacob Aqraou, CEO van de eBay Classifieds Group, vorige week op technologie-evenement The Next Web. Binnen de app wil Marktplaats locaties optimaal gebruiken met augmented reality. "We willen dat mensen locatie op een andere manier gebruiken dan met kaarten."

Onafhankelijke apps

eBay Nederland, eigenaar van Marktplaats, kan nog niet zeggen wanneer de app zal verschijnen, maar bevestigt dat er gewerkt wordt aan een iPhone-applicatie die gebruik maakt van augmented reality. "De zoekresultaten kunnen bijvoorbeeld in augmented reality worden weergegeven. Daarnaast kun je automatisch zien hoe je van je huidige locatie naar de locatie van het object kunt komen", laat een woordvoerder weten. De app wordt door Marktplaats intern ontwikkeld.

Bij augmented reality worden virtuele lagen op het camerabeeld van de fysieke omgeving gelegd. De bij een Marktplaats-advertentie ingevulde lokatie van de verkoper kan zo gevonden worden door de telefoon op de omgeving te richten.

mediaBunker

Marktplaats komt redelijk laat met een eigen iPhone-app. Al een jaar geleden lanceerde mediaBunker de iPhone-app ' ZoekMarktplaats', die onafhankelijk van Marktplaats.nl is ontwikkeld en inmiddels meer dan 125.000 keer is gedownload. Ontwikkelaar Keeple kwam niet lang daarna met hetzelfde idee.