Volgens Open Network for Commerce Exchange (ONCE) hebben diens leden in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk beter gepresteerd.

ONCE, voorheen de Global Trading Web Association (GTWA), is een wereldwijde alliantie tussen elektronische marktplaatsen. Deelnemers zijn onder andere SAP, webMethods en het Belgische BuyForMetals.

Uit onderzoek onder de leden blijkt dat de marktplaatsen de eerste zes maanden van dit jaar een gemiddelde omzetgroei van 124 procent hebben gerealiseerd. Ook het aantal transacties is flink gestegen, gemiddeld met 69 procent.

"Ondanks de moeilijke omstandigheden, blijven de ONCE-leden aanzienlijk groeien", zegt Ray Castelli, voorzitter van ONCE. "Grote bedrijven hebben onze filosofie overgenomen door contact te zoeken met hun wereldwijde handelspartners. Deze manier van werken heeft grote voordelen. Wij denken dan ook dat deze trend zich zal doorzetten."

Meer dan negentig procent van de respondenten gaf aan volgend jaar 'break even' te draaien of winst maken en maatregelen te hebben genomen om dit waar te maken. "Onder de leden heerst nu echt het gevoel dat de spannende tijden voor b2b-commerce zijn aangebroken", aldus Kerry Lamson, ceo van ONCE.