De inboedel van vele Block-vestigingen gaat onder de hamer. Op de veilingsite BVA Auctions wordt al druk geboden op notebooks, iPads en platte televisies. De biedingen lopen snel op tot vlak onder de werkelijke winkelwaarde.

Productkavels komen gefaseerd in de veiling

De inboedel van de vestigingen worden gefaseerd geveild. Op dit moment zijn de producten van de Block-vestigingen in Rotterdam en Hilversum per kavel in de aanbieding. Later in deze week komen onder meer de vestigingen in Den Haag en Utrecht aan bod. De biedingen op de kavels van onder meer de vestiging in Haarlem en Rijswijk zijn inmiddels al gesloten.

Bij de gesloten kavels ging onder meer een iPad 4 met een winkelprijs van 469 euro weg voor 310 euro. In Haarlem ging dezelfde type iPad weg voor 375 euro. Daar betaalt een koper van een Acer Iconia A200 tablet 150 euro, waar het apparaat normaal gesproken 299 euro kost. Daar zitten oplaadsnoeren niet bij.

Ook Apple-producten gaan onder de hamer

Ook komt aankomende vrijdag de productinventaris van de iCentre in Uitgeest onder de hamer. Die veiling duurt tot het einde van de maandag. Te veilen zijn iMacs, Mac Pro’s en veel accessoires voor iPhones en iPads.

iCentre is inmiddels overgenomen door BAS Group, dat tevens de eigenaar is van Dixons en MyCom. Niet alle vestigingen zijn in die koop meegenomen. Voor elektronicaketen Block Electrostore was geen belangstelling. Vandaag werd tevens bekend dat het aantal faillissementen in de detailhandel in de afgelopen maand flink is toegenomen.