Safeboot en McAfee hebben hier maandag overeenstemming over bereikt. Voor het Nederlandse SafeBoot wil het Amerikaanse bedrijf 350 miljoen dollar (ruim 249 miljoen euro) in contanten betalen.

Met de encryptietechnologie en enterprisemanagement-tools van Safeboot zal McAfee zijn positie op de markt voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf aanmerkelijk kunnen versterken, stelt McAfee.

Het Nieuwegeinse Safeboot kondigde enkele weken geleden nog aan dat het bedrijf dit kalenderjaar streeft naar een notering aan de aandelenbeurs Euronext in Amsterdam. Dit plan is met de overname van de baan, laat een medewerker van SafeBoot desgevraagd weten.

Safeboot is nu voor 55 procent in handen van Summit, een Amerikaanse durfkapitalist. Het Nederlandse bedrijf ControlBreak Beheer bezit 40 procent van de aandelen en 5 procent van de aandelen is in het bezit van het personeel.

Als de overname wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, zal de acquisitie in het vierde kwartaal kunnen worden afgerond, zo is de verwachting.