Daarmee krijgt McAfee een grote speler voor onder meer gateway- web en emailbeveiliging onder zijn paraplu. De overname, die McAfee 465 miljoen dollar kost, moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van beide bedrijven. Secure Computing moet deel gaan uitmaken van de McAfee Network Security-divisie.

Secure Computing is in 1989 opgericht als spinoff van Honeywell en begon als een contractbedrijf voor het Amerikaanse militaire apparaat. Deze groeide uit tot een algemeen commercieel bedrijf dat zich vooral bezig houdt met websecurity, mailsecurity en allerhande firewalls. Bekende producten van Secure Computing zijn Secure Web (vroeger Webwasher), Secure Mail (het vroegere IronMail) en Secure Firewall (ooit Sidewinder). Het besturingssysteem waar het bedrijf gebruik van maakt is SecureOS, een afgeleide van FreeBSD.

Censuurleverancier

De nieuwe prooi van McAfee is door de jaren heen niet geheel vrij van controverse gebleven. Onder andere de overheden van Saudi Arabië en Iran zouden software van Secure Computing gebruiken om internetcensuur toe te passen. In het geval van Iran ontkent Secure Computing dat het zijn medewerking verleent, maar over Saudi Arabië heeft het bedrijf zich van het standpunt bediend dat het klanten niet kan opleggen waarvoor de software gebruikt dient te worden.

De afronding van de overname wordt tegen het einde van het jaar verwacht