Siteadvisor heeft technologie ontwikkeld om websites te kunnen beoordelen op hun inhoud. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf, dat officieel in april vorig jaar van start ging, al genoeg sites beoordeeld om 95 procent van het internetverkeer af te vangen.

Siteadvisor waarschuwt surfers als zij vermeende phishing-sites of sites met bijvoorbeeld adware bezoeken. Volgens McAfee fungeert Siteadvisor hiermee als een soort lijfwacht voor internetgebruikers.

"De technologie van Siteadvisor vormt een perfecte aanvulling op de producten van McAfee", zegt Bill Kerrigan, vice-president voor McAfee's consumentenproducten.

Overigens ziet McAfee in zijn aankoop ook toegevoegde waarde voor zijn zakelijke klanten. "Naast de voordelen die het systeem biedt voor de privégebruiker, heeft Siteadvisor ook potentieel voor onze oplossingen voor het bedrijfsleven", zegt George Heron, chief scientist bij McAfee.

"Het is een technologie die een aanvulling vormt op onze eigen databases van cyberdreigingen. Ook voor ondernemingen kan dat van grote betekenis zijn."