Wozniak is meestal goed voor een pittige mening. Dit keer laat hij zich laatdunkend uit over de dure Apple Watch en voorspelt hij de coup die computers zullen plegen.

Leuk hoor, die smartwatch van Apple, maar die blingbling-versie van 15.000 dollar? "Dat is puur prestige en een symbool van wie je bent. Ik als engineer leef niet in die wereld. Dat is niet mijn wereld", aldus Wozniak in een interview met Financial Review. Hij ziet Apple's plannen met elektrische auto's wel helemaal zitten.

Angstaanjagend

Tja, en al die apparaten worden steeds slimmer. En dan? Eerste geloofde hij geen snars van concepten als de singulariteit, maar hij is sinds een paar jaar om. "Computers krijgen de macht over mensen, geen twijfel mogelijk. Net als Stephen Hawking en Elon Musk voorspelden, de toekomst is angstaanjagend en zeer slecht voor mensen", aldus Woz.

"Zullen wij de goden zijn? Zullen wij de huisdieren zijn? Of zullen we de mieren zijn die worden platgetrapt? Ik weet het niet. Maar toen ik me dat bedacht, dat we als huisdieren zullen worden behandeld door die slimme machines... Tja, ik ga in ieder geval mijn hond heel goed behandelen."

Lees ook:

4 ruiters van de robopacalyps 5 manieren waarop AI ons van de ondergang redt