Winkelgigant Media Markt heeft in zijn interne systemen al de verschillende modellen en prijzen voor de langverwachte iPad mini. Een Duitse blogger heeft de de informatie, compleet met screenshot, toegestuurd gekregen van een Media Markt-werknemer. Het goedkoopste model kost 249 euro, het duurste 649 euro, aldus het lek.

16 modellen totaal

De kleinere uitvoering van de iPad komt in vier verschillende modellen qua opslagruimte: 8, 16, 32 en 64 GB. Elk van die mini's is weer verkrijgbaar in zwart of wit én met WiFi of WiFi plus 'cellular'. Het is niet duidelijk of dat laatste alleen 3G betreft of ook 4G, in de vele varianten.

Geruchtensite 9to5Mac stelt echter dat de uitgelekte informatie "overduidelijk nep" is. Op Twitter claimt 9to5Mac dat Apple zijn prijzen nog helemaal niet heeft bepaald. Het is niet duidelijk waarop de Apple-geruchtensite dit op baseert. Volgens techblog AllThingsD van The Wall Street Journal onthult Apple zijn iPad mini op 23 oktober.

Prijsgevecht

Microsoft komt drie dagen daarna met zijn eigen Surface-tablets. De goedkoopste uitvoering daarvan gaat minimaal 300 dollar kosten. Het meest geavanceerde model krijgt een prijskaartje van 700 tot 800 dollar, heeft ceo Steve Ballmer een maand geleden al losgelaten.

Indien Apple zijn instapmodel iPad mini op 249 euro prijst, duikt het onder de allergoedkoopste Windows 8/RT-tablets. Bovendien komt dat prijspunt overeen met de goedkoopste Google Nexus 7-tablet die buiten de Verenigde Staten te koop is. Fabrikant Asus brengt die pronktablet van Google voor dat bedrag zelf op de markt. In de VS is nog een goedkoper model verkrijgbaar, waar Google geen winst op maakt.

16 versus 8 GB

Overigens wint de Nexus 7 het wel van de iPad mini wat opslagruimte betreft. Voor 249 euro is de Google-tablet voorzien van 16 GB, terwijl volgens het Media Markt-lek de goedkoopste iPad mini het moet doen met 8 GB. Het is niet bekend hoeveel opslagcapaciteit Microsofts Surface-tablets bieden voor welke prijs.

De uitgelekte interne listing van Media Markt Duitsland voor de iPad mini: Klik voor groot