Media Markt en Saturn, de rode en blauwe elektronicasupermarkten van de Metro Groep, starten in Nederland met e-commerce. Het gaat in eerste instantie om een pilot. Na de zomer gaan beide zaken met webshops online. Mocht die proef slagen, wil Metro dergelijke online shops uitrollen over de andere Europese landen waar het actief is.

Media Markt heeft nu nog hoofdzakelijk promotionele websites die vrijwel identiek zijn aan de folders en reclameuitingen die het doet. De content bestaat uit verwijzigingen naar lokale vestigingen en prijzenacties op producten.

Muitende vestigingen

Niettemin heeft het concern in Duitsland al eens eerder geexperimenteerd met webshops, maar daar werd na enige tijd de stekker uit getrokken. Aanleiding was een storm van protest van de vestiginghouders, die een dergelijke concurrentie vanuit het eigen concern niet op prijs stelden.

Ook kreeg de consument een beter inzicht in de prijsstellingen en -verschillen tussen de webshop en de lokale vestiging. Elke lokale Media Markt mag tot op zekere hoogte zijn eigen stunts uithalen met productprijzen.

Hoe zo'n conflict nu wordt voorkomen, heeft directeur Eckhard Cordes bij de bekendmaking van dit initiatief tijdens een presentatie over de jaarcijfers niet gemeld.

Bron: Channelworld.nl