MediaBunker is opgericht door Simon Windt en Edward Hölsken en bestaat sinds 2009. Voor de Android ontwikkelden zij bijvoorbeeld de Marktplaats-applicatie en de Bright-app. Binnenkort komt daar een applicatie voor Emerce bij. Naast Android ontwikkelt mediaBunker ook voor iPhone.

De jury was erg te spreken over het werk en het enthousiasme van de jonge ondernemers. Als enige nadeel werd de onervarenheid opgemerkt. Ondanks die onervarenheid won mediaBunker 20.000 euro aan advertentieruimte bij Sanoma Digital, onder ander uitgever van Nu.nl. Daarnaast mogen ze voor een uitgave een applicatie gaan ontwikkelen, welke dat gaat worden is nog niet bekend.

Verliezers

De jury, die naast Sanoma bestond uit medewerkers van techsites The Next Web en Planet Android, koos duidelijk voor de charme van de jonge ondernemers. MediaBunker moest het opnemen tegen eenmansbedrijf Kayma, die een treintijden app ontwikkelde.

Daarnaast dong het meer ervaren en grotere bedrijf BluMediaLab mee naar de eerste prijs. Dit bedrijf maakt in tegenstelling tot mediaBunker vooral eigen applicaties en werkt minder in opdracht. Uit hun stal komt onder andere de applicatie Huizen, voor het vinden van huizen die in de buurt te koop staan.