Schreiner schrijft dit op het Internet Explorer weblog. Gebruikers van alternatieve browsers kennen het fenomeen 'tabbed browsing' al langer. Hiermee kan een surfer meerdere websites openen binnen één venster en zo ruimte op de taakbalk besparen en efficiënter werken.

Dat Internet Explorer 7 met deze mogelijkheid komt was al langer bekend. Schreiner gaat nu dieper op de materie in. Zo zal het niet mogelijk zijn om scripts te schrijven die een pagina in een nieuwe tab openen. Een pagina openen in een nieuwe tab gaat door op een link te klikken met de control-knop ingedrukt of door op de link te klikken met het scrollwiel van de muis. De alternatieve Firefox bijvoorbeeld, werkt exact op dezelfde manier.

Speciale vensters, waar bijvoorbeeld een werkbalk verdwijnt, openen in een nieuw venster. Dit geldt ook voor vensters die niet te vergroten of te verkleinen zijn. Standaard pop-ups zullen in de voorste, nieuwe tab openen. De gebruiker zal in de uiteindelijke versie van de browser dit gedrag zelf kunnen instellen en aanpassen.