Volgens een uitgebreid artikel in het Amerikaanse gameblad PSM gaat Sony met de PS3 veel verder dan zomaar een concurrent van de Xbox 360 neer te zetten. Dit geldt zowel voor de console zelf als voor alle diensten die er omheen worden gebouwd.

Opvallend zijn de berichten dat de PS3 alle mogelijke mediaformaten moet gaan ondersteunen. Eerder was al duidelijk dat de console ondersteuning zou geven aan Blu-ray, waarachter Sony een van de grote namen is.

Feitelijk wordt de console behalve een spelcomputer een mediacenter voor in de huiskamer. Het idee is dat alle mogelijke content eenvoudig heen en weer kan worden getransporteerd tussen verschillende apparaten, zoals de PS3 en de PSP. Het apparaat moet tevens als Tivo-achige harddiscrecorder gaan dienen.

Verder zal Sony veel aandacht besteden aan de online dienst PlayStation Network. Dit moet een mede op iTunes geënte constructie worden waarbij consumenten ook films en muziek kunnen bestellen. Naast uiteraard de mogelijkheid om online te gamen.