- Het wordt in Nederland steeds moeilijker om de zon in 't water te zien schijnen omdat een stortvloed van poenerige jachten dat bijkans onmogelijk maakt. Veel van die vaartuigen worden aan de bemiddelde mens gebracht op de Hiswa die dit jaar nog tot 18 maart voortkabbelt. In het kielzog van deze tentoonstelling is de webhalte Botentotaal te water gelaten. Voor 'boatbrokers' en watersportliefhebbers die gewoon Nederlands spreken.
http://www.hiswa.nl
http://www.botentotaal.nl - Ze hebben er regelmatig de klokken laten luiden en de historische vereniging ter plekke geeft een blad uit met de titel 'Arneklanken'. Iedere liefhebber van het Nederlandse levenslied weet dat we het dan hebben over het Zeeuwse plaatsje Arnemuiden. Op de webhalte van die historische vereniging tref je ondermeer een foto-archief aan.
http://www.arnehistorie.com - "De voortschrijdende ontwikkeling van Nederland in de richting van een multiculturele en multilinguale samenleving vraagt om nieuwe expertise inzake meertaligheid, het gebruik en de status van allochtone talen, het leren en onderwijzen van Nederlands als tweede taal en processen van interculturele communicatie", aldus lezen we in een bi-gekleurde tekst op de webhalte van Babylon, 'Centrum voor Studies van Meertaligheid in de Multiculturele Samenleving'. Dat is nog eens heldere taal, of niet soms?
http://babylon.kub.nl - De Nederlandse Folk Harp Vereniging (NFHV) heeft een webhalte waar je aan de snaren moet plukken om meer info te krijgen. Deze club "beoogt harpisten van elk niveau en van jong tot oud met elkaar in contact te brengen en de kennis over de folkharp uit te breiden".
http://www.folkharp.nl - Voor Cyber Kids:
Ken je Rubik's Cube? Het is een kubus met allerhande kleuren. Door slim te draaien moet je alle vlakken van één kleur voorzien. Je ouders zijn er in het verleden waarschijnlijk helemaal gek van geworden. Nu mag jij het op de PC proberen.
http://www.21stcentury.co.uk/games/games/rubik/rubik.shtml