Microsoft's strategie verschuift naar het verkopen van Office als aanvulling op nieuwe hardware. Microsoft heeft bij gelegenheid van haar jaarlijkse conferentie voor partners, een belangrijke wijziging in de licentiemogelijkheid van Office bekendgemaakt.

Voor het eerst zullen oem-leveranciers ook de Microsoft Office voor Leerling, Student en Docent-editie, voorgeïnstalleerd op een nieuwe computer mogen verkopen. Voorheen was deze editie waarvan het gebruiksrecht zich beperkt tot niet-commercieel gebruik op maximaal 3 thuiscomputers voor studenten of docenten of leden van hun huishouding, alleen los verkrijgbaar.

Omdat bovendien meer dan de helft van alle midden en klein bedrijven, binnen 60 dagen na aanschaf van een nieuwe computer, alsnog een losse licentie voor Office koopt, staat Microsoft het voortaan de oem-leveranciers toe een 60-dagen proefversie van Office gratis mee te leveren met nieuwe pc's. De bijbehorende licentie kan dan tot 60 dagen na aanschaf van de computer alsnog tegen het goedkope oem-tarief worden gekocht.

Nieuwe iconen

Office 2007, de volgende versie van Microsoft's kantoorsuite, staat voor het einde van dit jaar gepland. De belangrijkste vernieuwing is een geheel nieuw ontworpen gebruikersinterface waarin alle menu's en knoppenbalken zijn vervangen door een interactieve 'ribbon'. Gisteren kwamen ook de nieuwe desktop-iconen voor Office 2007 naar buiten. Deze blijken qua design volledig in lijn met de nieuwe 'ribbon' te zijn ontworpen.