Tussen 1 september 2006 en 1 september 2007 heeft Pingdom, een bedrijf voor sitemonitoring, de beschikbaarheid van de 32 belangrijkste lokale Google-sites gecontroleerd, bericht eWeek.

De minste bereikbaarheidsproblemen waren er met de Braziliaanse Google-site, die in een jaar slechts drie minuten onbereikbaar was. De Nederlandse site kwam met een uitval van 11 minuten als tweede uit de bus, gevolgd door India (12 minuten), Thailand (13 minuten) en Japan (15 minuten).

Merkwaardigerwijs is de Amerikaanse 'moedersite' van Google bijna hekkensluiter, met 31 minuten 'downtime'. Nog onder de VS eindigden de sites in Israël met een uitval van 34 minuten, Turkije (40 minuten), Singapore (46 minuten), Taiwan (46 minuten) en Zweden (48 minuten).

Ondanks deze laatste cijfers constateren de onderzoekers dat de lokale Google-sites prima functioneren. "Geen van de gecontroleerde sites was minder dan 99,99 procent beschikbaar. Dat is een erg goede prestatie, zelfs voor een welvarend bedrijf als Google".