Tele Atlas sloot het eerste kwartaal met een omzet van 56,6 miljoen euro. Dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Tele Atlas is samen met Navteq één van de grootste producenten van digitale kaarten. De kaarten van Tele Atlas worden onder meer gebruikt voor de Tomtom Go-modellen 510, 710 en 910 en de navigatiesystemen van Mio.

Het leveren van digitale kaarten voor navigatiesystemen voor consumenten (personal navigation) is nu veruit de belangrijkste sector voor het bedrijf. De omzet voor het onderdeel 'personal navigation' steeg in het afgelopen jaar met 92 procent tot 20,6 miljoen euro.

Tele Atlas zag de kosten wel stijgen in het afgelopen jaar, mede dankzij ongunstige wisselkoersen. Deze kwamen uit op 52,2 miljoen euro. Dat is 32 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit zorgde ervoor dat het verlies van Tele Atlas steeg van 9,7 miljoen tot 11 miljoen euro.

Donderdag rond het middaguur noteerde het aandeel Tele Atlas, dat onder meer is genoteerd aan Euronext Amsterdam, ruim 4 procent lager op 19,96 euro.