Voor het vierde kwartaal, dat eindigde op 30 juni, noteerde Microsoft een winst van 3,04 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder boekte het bedrijf een winst van 2,83 miljard dollar. De omzet steeg met 13 procent van 11,8 miljard dollar naar 13,37 miljard dollar.

In een verklaring stelt Microsoft dat de groeiende vraag naar zijn nieuwe besturingssysteem Windows Vista heeft bijgedragen aan de groei van de omzet. Ook de vraag naar zakelijke producten als SQL Server en Windows Server is volgens de softwaregigant toegenomen.

Microsoft trok onlangs 1,15 miljard dollar uit om Xbox 360-spelcomputers te repareren waarvan de hardware niet goed werkt. Ook heeft het bedrijf de garantie op de spelcomputers met een jaar verlengd. Binnen de verlengde garantieperiode, die ingaat vanaf het moment van aanschaf, zal Microsoft de spelcomputer kosteloos repareren of vervangen. Ook gaat het bedrijf klanten die reeds zelf de reparatie van hun Xbox 360 hebben betaald compenseren.

Jaarcijfers

De totale jaaromzet bedraagt 51,12 miljard dollar, waarmee het bedrijf voor het eerst meer dan 50 miljard dollar aan omzet heeft behaald. Vorig jaar boekte Microsoft nog een jaaromzet van 44,28 miljard dollar.

De verwachting voor volgend jaar is dat Microsoft het nog beter gaat doen. Analisten denken dat de omzet dan tussen de 56,8 en 57,8 miljard dollar ligt.