Britse IT'ers kunnen het niet meer hebben, die lange werktijden zonder extra beloning. Uit een onderzoek van GFI Software blijkt dat 20 procent van de IT'ers in het Verenigd Koninkrijk acht tot twaalf uur per week overwerkt zonder daarvoor betaald te krijgen, terwijl de rest van de IT'ers zeker zes uur per week extra op kantoor zit.

Werk is een grote lijdensweg

Dat leidt tot stress, vindt 67 procent en zo veel stress dat zelf 68 procent van de IT'ers er eerder vandaag dan morgen mee wil kappen. Van de ondervraagden zegt 36 procent dat zij zo hard werken dat er geen tijd genoeg overblijft om door te brengen met de familie, terwijl hetzelfde aantal zegt dat de lange dagen hen belemmeren in het sociale leven, meldt The Register.

Liefdesleven? Nauwelijks, vindt een groot deel van de Britse IT'ers. Sterker nog, 17 procent van hen zag zijn relatie op de klippen lopen door al die werkuren. Volgens GFI Software is het allemaal de schuld van de baas: die moet leren beter om te gaan met budgetten, planning en automatisering van standaard IT-taken, zoals softwareupdates.