Diverse medewerkers van de 25-jarige man zijn ook aangeklaagd vanwege hun deelname aan het bedrijf Xpress Pharmacy Direct dat de spam verstuurde. De aanklacht is gebaseerd op het illegaal verstrekken van medicijnen. Deze werden verkocht zonder te controleren of de klant wel een apothekersrecept had, aldus het persbureau AP.

De orders kwamen binnen dankzij spammails, telemarketing en diverse websites. Naast het ongeoorloofd verstrekken van medicijnen, wordt de man ook aangeklaagd voor onder andere het witwassen van geld en het verhandelen van illegale medicijnen.

Xpress Pharmacy heeft in een jaar tijd 20 miljoen dollar omgezet via de handel in medicijnen. De verkochte medicijnen waren hoofdzakelijk de verslavende pijnstiller hydrocodone.

In mei is er al beslag gelegd op de goederen van de man. De autoriteiten legden beslag op 1,8 miljoen dollar aan auto's, twee huizen en 1,3 miljoen dollar contant geld. Overigens heeft de spammer wel een vergunning voor het verstrekken van medicijnen in New Jersey, maar tegen de regels in deed hij zaken met klanten verspreid over de gehele Verenigde Staten.