De inlogpagina van de nieuwe dienst Google Translation Center is tijdelijk online verschenen en Google Blogoscoped toonde enkele schermafbeeldingen van de site die momenteel nog in ontwikkeling is.

Bezoekers van de site kunnen hun tekst uploaden en extra informatie toevoegen, zoals omschrijving van de tekst, deadline voor de vertaling en ook de gewenste vertaler. Ze kunnen ervoor kiezen om de content door een geaccrediteerd professioneel of door een vrijwilliger te laten vertalen.

Google Translation Center wordt een online omgeving waar vertalers gebruik kunnen maken van een aantal handige opties bij hun werk. Hiertoe horen een inbox met te vertalen content waaruit gekozen kan worden, een woordenlijst, een lijst van eerder vertaalde teksten en overzicht van herzieningen.

Zowel professionele vertalers als liefhebbers kunnen hun diensten op de site aanbieden, maar het wordt uit de getoonde schermafbeeldingen overigens niet duidelijk wat voor businessmodel Google aan de site wil hangen. In de helptekst van de site staat bovendien te lezen dat Google zich niet mengt in de afhandeling van betaalde vertaaldiensten. Daarmee blijft het onduidelijk of er naast betaalde vertalingen ook gratis diensten beschikbaar zullen zijn, en wat de verschillen zijn in tarieven voor professionele en amateurvertalingen.

Momenteel is de loginpagina van Google Translation Center wel te benaderen, maar de site werkt nog niet.