Volgens Bing Ads' David Pann komt de opleving "niet alleen dankzij nieuwe gebruikers, maar ook van bestaande gebruikers die nu Bing vaker zullen gebruiken." Bing en zoekzus Cortana zijn namelijk stevig geïntegreerd in het besturingssysteem en het advertentieteam vermoedt dat de kracht van default in bijvoorbeeld Edge ook wind in de zeilen zet van de zoekmachine.

Bing-ing home for Christmas

Op de taakbalk zit nu naast de teruggekeerde Startknop een universele zoekbalk die ook inprikt op Bing. Nederlandse taalondersteuning ontbreekt daarin nog, dus vooralsnog komt die hogere traffic niet uit deze regio. Maar Bing leeft alvast op in de VS, verwacht Pann. "Dit betekent significant hogere volumes net op tijd voor de campagnes voor de feestdagen", belooft hij adverteerders.

Deze Windows 10-zoekbalk kun je trouwens ook uitschakelen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en onder Zoeken. Als de Nederlandse ondersteuning komt, kun je onder de instellingen van de balk het gebruik van Cortana/Bing uitschakelen, zodat de functie alleen lokaal zoekt en niet online.