Bij 'RF Barrier' wordt een draadloos toegangspunt binnen de perimeter van het netwerk geplaatst en een extra antenne die buiten de muren van het netwerk wordt geplaatst. "RF Barrier detecteert wanneer gevoelige informatie wordt verstuurd tussen de client en een access point binnen het bedrijf", zegt Rachna Ahlawat, vice-president marketing bij Meru. "De externe directionele antenne wordt gebruikt om andere, onschuldige data te versturen."

Het idee is dat een hacker de datapakketjes die afkomstig zijn van het WLAN niet kan onderscheiden van de data die worden verstuurd door de externe antenne, waardoor de opgepikte signalen waardeloos worden. Meru hoopt dat hackers vervolgens geen energie meer steken in het afluisteren van draadloze netwerken. Ook biedt het een extra beveiliging voor clients die achterhaalde beveiligingsmechanismen zoals WEP gebruiken.

Door het gebruik van directionele antennes zou het RF Barrier-signaal het WLAN-signaal binnen het bedrijf niet verstoren. Ook de draadloze netwerken van de buren zouden geen hinder ondervinden. De oplossing werkt overigens alleen met de 802.11a/b/g access points van Meru.

RF Barrier moet in september op de markt komen. Een starterskit met vier draadloze toegangspunten, vier externe antennes, bekabeling en softwarelicenties gaat 3595 dollar kosten. Op het moment van schrijven was nog niets bekend over de beschikbaarrheid in Nederland.

Bron: Techworld