De uitbreiding op de populaire babbelsoftware MSN Messenger van Microsoft biedt optioneel de mogelijkheid om de adware software C2 Lop te installeren. Het maakt niet uit of de gebruiker dat doet of niet: Microsoft AntiSpyware blijft msgplus.exe aanwijzen als gevaarlijk element.

Bijkomend probleem is dat wanneer de gebruiker ervoor kiest de dreiging te verwijderen, AntiSpyware vervolgens de uninstaller weggooit. Hierdoor kan Messenger Plus niet verwijderd worden en blijft ook de adware achter op het systeem, zo schrijft Neowin.

Microsoft laat in een reactie weten dat zij fabrikanten adviseert 'geen adware te bundelen met de software die zij aanbieden.' De maker van de plugin, onder de schuilnaam Patchou, is teleurgesteld in Microsoft: "AntiSpyware doet zijn werk maar voor de helft. Het enige wat het doet is mijn gebruikers problemen geven."

De populaire plugin voegt allerhande extra functionaliteit toe aan MSN Messenger. Zo haalt het onder andere de advertentie onderin het hoofdscherm weg.