De Amazon Web Services Marketplace biedt gratis en betaalde software aan die direct is te gebruiken door (zakelijke) klanten. Die betalen voor wat ze gebruiken, per uur of per maand.

250 pakketten

In de online winkel kunnen geïnteresseerden applicaties vergelijken, ontwikkelaars kunnen technische diensten gebruiken bij het bouwen van eigen producten en gebruikers kunnen een infrastructuur aanleggen voor het gebruik van gekoppelde applicaties. Er zijn 250 pakketten beschikbaar tegen een uurtarief, meldt eWeek.

Ontwikkelaars krijgen daarnaast nog tools om hun software aan te bieden aan potentiële klanten en een geautomatiseerd factuurprogramma. Naast applicaties zijn databases beschikbaar, applicatieservers en ontwikkeltools. In de marketplace staan producten van een breed scala aan softwareleveranciers, zoals CA, Microsoft, Check Point, IBM, SAP en Zend. De prijzen voor het gebruik per uur staan er bij vermeld.

AWS Partner Network

Amazon startte vlak voor het live zetten van de 'click and play'-winkel ook met een betaversie van het AWS Partner Network. Daarin kunnen de aanbieders van software in AWS meer voordelen krijgen van Amazon.

Voor een inschrijving van 2000 dollar krijgen “standaard partners" duizend dollar tegoed aan Premium Support en duizend dollar aan AWS-diensten. Daarvoor moet een partner gemiddeld wel 1000 dollar per maand omzetten via AWS, meldt The Register.

Een “Advanced Partner" moet een omzet draaiden van 25.000 dollar per maand. Daar staan wat meer marketing- en supportservices tegenover, naast de voordelen die de standaard partner ook geniet. Inschrijving kost eveneens 2000 dollar.