Volgens Meteo Consult en Chellomedia is er grote behoefte aan een weerkanaal in Nederland. "In andere landen zoals de Verenigde Staten en Frankrijk, zijn al dergelijke kanalen", stelt Meteo Consult-directeur Harry Otten.

Op het Nederlandse weerkanaal zullen onder andere Harry Otten, Reinier van den Berg en Margot Ribberink iedere vijftien minuten vertellen over de actuele weersituatie. Elk kwartier wordt verdeeld in drie blokken van vijf minuten. De eerste vijf minuten worden besteed aan het Nederlandse weerbeeld.

Drie minuten zal er gepraat worden over het weer in de wereld, waarna het Europese weer in nog eens twee minuten nader wordt bekeken. Daarna volgen drie minuten over het weerbeeld voor reizigers. De resterende twee minuten zijn ingeruimd voor reclameblokken.

Het nieuwe Nederlandse weerkanaal is vanaf woensdag te bekijken door abonnees van de digitale televisiedienst UPC Digital. Meteo Consult is in zes Europese landen actief. In het Nederlandse filiaal in Wageningen werken ongeveer zestig mensen.