América Móvil trekt zijn bod op KPN in (PDF). Het doel van de Mexicaanse telco was om meer dan vijftig procent van het Nederlandse bedrijf in handen te krijgen en nu dit is geblokkeerd, ziet de provider helemaal af van de overname.

Blokkade overname

Het bod van 2,40 euro per aandeel, in totaal 7,2 miljard euro, wordt daarom ingetrokken. KPN vond dat bod te laag en wilde 3 euro per aandeel. KPN zegt kennis te hebben genomen van het intrekken van het bod en gaat dit nu bestuderen.

Eind augustus blokkeerde een stichting van aandeelhouders de overnameplannen door aandeelopties te verzilveren. Die organisatie stamt al uit de PTT-tijd en besloot de ‘belangen van KPN’ te behartigen door bijna vijftig procent van het bedrijf in handen te nemen.

Nog 30 procent in Mexicaanse handen

América Móvil heeft ondertussen zo’n dertig procent van KPN in handen. De onderhandelingen over het bod op een groter percentage van het bedrijf zijn voor nu afgebroken. Maar dat betekent niet dat de overname definitief niet doorgaat.

Update 17-10-2013, 9:55 uur: Verklaring van KPN: Het bestuur heeft geen acceptabel voorstel ontvangen van América Móvil.