Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van computerfabrikant Dell vrijdag zal oprichter en directeur Michael Dell de touwtjes na twintig jaar ├ęcht uit handen geven. Kevin Rollins, Dells rechterhand, wordt de nieuwe directeur. In de praktijk zal er echter weinig veranderen.

Rollins werkte al jaren bij het bedrijf zij aan zij met Dell. Het feit dat Rollins de nieuwe directeur van het miljardenbedrijf wordt, lijkt dan ook niet meer dan een formaliteit.

Dit blijkt onder meer uit de luchtige bedrijfsvideo die binnen het bedrijf circuleert. Hierin is te zien hoe Rollins op zijn eerste werkdag de plantjes water geeft, hamburgers omdraait en de bedrijfsmail sorteert.

Rollins en Dell hebben de afgelopen jaren samen de touwtjes in handen gehad. Dell hield zich vooral bezig met trends, onderzoek en ontwikkeling, terwijl Rollins verantwoordelijk was voor de koers van het bedrijf.

Dell, met een geschat vermogen van dertien miljard dollar, wordt overigens niet helemaal werkloos. Hij blijft voorzitter van de raad van bestuur en zal zich zodoende nog steeds tegen de dagelijkse gang van zaken aan kunnen bemoeien.

De oprichter van het computerbedrijf blijft nuchter onder zijn vertrek. "Ik dacht dat het misschien wel een goed idee was om Rollins ook wat credit te geven, aangezien hij minstens de helft van het werk doet."

"Kevin en ik hebben het bedrijf de laatste zeven jaar samen geleid", zegt Dell. "Alleen omdat ik de eerste was en mijn naam vaker opduikt, krijg ik meer credit dat hij krijgt. Feitelijk verandert er niet veel."

"Het bedrijf bestaat twintig jaar", vervolgt Dell. "Ik word binnenkort veertig. Ik heb dus de helft van mijn leven dit bedrijf geleid en nu wordt het tijd om andere dingen te doen."