Michael Dell heeft het bod dat hij heeft uitgebracht per aandeel om Dell te privatiseren verhoogd met tien dollarcent. Samen met investeringsmaatschappij Silver Lake neemt hij het op tegen investeerder Carl Icahn die zijn zinnen heeft gezet op een overname van het computerbedrijf.

Weer uitstel beslissing

Icahn wil een meerderheidsbelang in Dell en omdat aandeelhouders het bod van de oprichter te laag vinden lijkt hij een redelijke kans te maken. Vorige week zouden de aandeelhouders stemmen over het al dan niet uitkopen, maar deze stemronde werd uitgesteld naar vandaag. Door het nieuwe bod van Dell en Silver Lake is dat weer uitgesteld, deze keer naar volgende week vrijdag.

De beurswaarde van Dell schommelt nu rond de 13 dollar en met de verhoging komt het bod nu uit op 13,75 dollar. Icahn biedt ondertussen 14,85 dollar per aandeel. Het bestuur van Dell ziet de overname van de investeerder niet zitten, maar grote investeringsbedrijven die allemaal een pak aandelen bezitten scharen zich nu achter Icahn.

Icahn schreeuwt om actie

Carl Icahn heeft gisteren laten weten dat er nu eindelijk eens spijkers met koppen geslagen moeten worden. Hij stelt dat het bedrijf zich verschuilt achter bureaucratie om de stemming steeds verder op te schuiven, zodat Michael Dell meer tijd heeft om aandeelhouders ervan te overtuigen vóór privatiseringsplannen te kiezen.

Update 25-07-2013, 10.33 uur: Persbureau Reuters meldt dat Michael Dell zijn verhoging heeft voorzien van een interessante voorwaarde. Bij het akkoord gaan van de verhoging, wordt het bestuursreglement zodanig gewijzigd dat een onthouden stem niet meer automatisch als tegenstem wordt geteld. Hierdoor is het makkelijker voor de topman om aan een meerderheid te komen.