De maandenlange strijd rond Dell is voorbij. Ondanks veel tegengas is het oprichter Michael Dell samen met investeringsbedrijf Silver Lake Partners gelukt om het bedrijf te privatiseren. Na drie uitgestelde aandeelhoudersvergaderingen is vandaag de knoop doorgehakt, meldt de pc-fabrikant in een persbericht.

Een meerderheid van de aandeelhouders is akkoord gegaan met het bod van 13,75 dollar in cash per aandeel. Zij krijgen daar een speciale dividenduitkering van 13 dollarcent per aandeel bovenop, terwijl ook het reguliere dividend van 8 dollarcent nog eenmaal wordt uitgekeerd.

’Meerderheid van 65 procent’

Volgens The New York Times stemde uiteindelijk 65 procent van de aandeelhouders voor het bod van Dell en Silver Lake, dat in totaal een transactiewaarde van circa 24,9 miljard dollar heeft. Voor dat bedrag verlaat Dell na ruim 25 jaar de beurs.

Eerder deze week werd duidelijk dat Michael Dells grootste opponent afhaakte. Durfinvesteerder Carl Icahn liet via een publieke brief weten de langdurige strijd te staken. Daarin hekelde de miljardair het handelen van het Dell-bestuur, maar liet hij desondanks weten content te zijn met het huidige bod, dat mede door zijn ‘activisme’ hoger is uitgevallen.

Services en software Nu het einde in zicht is voor het beursgenoteerde Dell is de weg vrij voor oprichter Michael Dell en zijn plan om het bedrijf minder afhankelijk te maken van de pc-markt. De man die miljardenbedrijf Dell in 1984 vanuit zijn studentenkamer oprichtte is al begonnen om van de roemruchte pc-maker een services en softwarebedrijf te maken.