Micron beweert dat de nieuwe ssd de snelheid vier keer sneller is dan de nieuwste disk van Intel, de X25-E. De leessnelheid van de ssd van Intel ligt op 250MB/s. Micron claimt dat hun toekomstige ssd leessnelheden van 1 GB/s kan gaan bereiken. De ssd wordt gepresenteerd in een video op de blogsite van het concern. In de video komt de disk tot een snelheid van 800 MB/s.

Vicepresident van Micron, Dean Klein, zegt dat het bedrijf al bezig is met enkele klanten om de snelheden te testen. 'Ik verwacht niet dat deze snelheden binnenkort in laptops te vinden zijn. Maar in servers wel degelijk.' De nieuwe ssd met de hoge snelheden komt in verschillende fasen op de markt. 'We brengen dit in gelimiteerde oplage volgend jaar voor het eerst op de markt en het jaar daarop komen we met grotere hoeveelheden.'

Quicksilver van IBM

Micron is niet het enige bedrijf dat een ultrasnelle en goed presterende ssd claimt. IBM bracht in september dit jaar het nieuws naar buiten van een ssd verbonden aan het Quicksilver project die de transactiesnelheid verhoogde naar 1 miljoen IOPS. IOPS staat voor input/output handelingen per seconde. Ter vergelijking, de aankomende disk van Micron haalt een snelheid van 200.000 IOPS.

IBM is voorlopig nog bezig met de ontwikkeling voordat hun nieuwe uitvinding op de markt verschijnt. Ook SanDisk claimt een revolutionaire ssd die ongekende snelheden kan gaan halen, honderd keer sneller dan huidige snelheden. Maar ook deze technologie is voorlopig in ontwikkeling. Op dit moment heeft Intel nog steeds de snelste ssd op de markt.