Logitech heeft een Engelse roadshow afgelast en zou 'binnen enkele uren' met een persverklaring komen.

Van oorsprong is Logitech een Zwitsers bedrijf maar het heeft inmiddels zijn hoofdkantoor in Californië. Daarnaast heeft het bedrijf nog altijd een vestiging in het Zwitserse Romanel-sur-Morges. Het bedrijf werd in 1981 opgericht en richtte zich aanvankelijk volledig op het ontwerp van computermuizen.

Beursnotering

Naast toetsenborden en muizen maakt Logitech tegenwoordig ook webcams, pc-luidsprekers, laptoptassen en afstandsbedieningen.

Behalve aan de NASDAQ is het bedrijf ook in Zwitserland aan de beurs genoteerd. In de VS is Logitech zo'n 6,3 miljard dollar waard.

Microsoft maakt ook al jaren zelf muizen en toetsenborden, maar Logitech is op dit gebied marktleider met een marktaandeel van 25 procent.

Geruchten niet bevestigd

Deze week stond het bedrijf nog op Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, waar een compact Bluetooth toetsenbord werd gelanceerd.

Bestuursvoorzitter Daniel Borel wilde tegenover Reuters niet ingaan op de geruchten, behalve 'dat ik geen reden zie om mijn aandelen van de hand te doen'. "Ik ben mede-oprichter van het bedrijf. Wie wil er nou zijn kind verkopen?"