Strider Search Defender moet dergelijke spamsites verwijderen en zo de resultaten van zoekmachines schoon houden, zo schrijft Cnet. De onderzoekers van het softwarebedrijf hebben meer informatie op de Microsoft-site gezet. Spamsites worden vaak aangemaakt bij gratis blogdiensten.

Strider kijkt niet naar de inhoud van de spamsites, maar zoekt naar comment spam: spam-berichten op legitieme blogsites die linken naar de spamsite om zo hoger in de zoekresultaten te komen. Met de verzameling links op zak gaat de software op zoek naar andere pagina's die linken naar de spamsites en zoekt naar meer url's van dergelijke webpagina's.

Vervolgens bezoekt de software elke spamsite om te zien of het wordt automatisch wordt doorverwezen naar een andere site. "We gebruiken zoekmachines om spamsites te zoeken. Eigenlijk vertellen de spammers ons welke adressen zij gebruiken", aldus onderzoeker Yi-Min Wang tegenover Cnet.

De researchers zijn nu in overleg met het MSN Search-team om te bekijken hoe ze de technologie kunnen inzetten om de index van de MSN-zoekmachine schoon te houden.