TechEd zal zich voortaan alleen nog maar richten op ontwikkelaars en zal vanaf dit jaar in november plaatsvinden. Dit heeft Ruud de Jonge, manager van de Developer en Platform Group bij Microsoft Nederland, bevestigd.

De hernieuwde versie van TechEd Europe 2006 wordt bovendien, niet geheel toevallig, verplaatst naar Barcelona. Daar organiseert Microsoft ieder jaar zijn IT Forum, dat zich vanaf dit jaar alleen richt op it-professionals.

Speciaal voor ontwikkelaars organiseert de fabrikant dit jaar op 6 november 'Microsoft TechEd 2006: Developers'. It-professionals kunnen een week later terecht op het Microsoft IT Forum, dat al gepland stond.

TechEd Europe heeft meer dan een decennium in juli plaatsgevonden. Microsoft heeft besloten het evenement te verplaatsen naar november na kritiek over de timing. Zo is juli in Europa een vakantiemaand en wordt de Amerikaanse variant van TechEd in juni gehouden.

"TechEd zal alleen nog ontwikkelaars bedienen", licht De Jonge toe. "It-professionals kunnen terecht op het IT Forum. De inhoud van de sessies zal echter niet of nauwelijks veranderen."