De Londense Jamie Cansdale werd gekoesterd door Microsoft. De ontwikkelaar van de toevoeging Testdriven.net voor Visual Studio ontving zelfs een 'Most Valuable Professionals Award' voor zijn programmeerwerk. De liefde lijkt echter sterk bekoeld. Microsoft heeft juridische stappen ondernomen tegen Cansdale omdat het prijswinnende werk van de hobbyist in strijd zou zijn met licentieovereenkomsten, zo meldt The Register.

Testdriven.net zorgt ervoor dat applicaties direct binnen de ontwikkelomgeving gedraaid kunnen worden. Cansdale stelde de gadget ter beschikking op zijn website en ontving in eerste instantie lof van Microsoft. In december 2005 begonnen de e-mails van Microsoft-bestuurder Jason Weber echter binnen te stromen.

Weber attendeerde Cansdale erop dat Testdriven.net de Express-versie van Visual Studio ondersteunt. Microsoft wil niet dat zelfgemaakte uitbreidingen Express ondersteunen, omdat het alleen bedoeld is voor hobbyisten en studenten. De e-mails aan Cansdale, die steeds grimmiger van toon werden, zijn na te lezen op zijn website. Weber verweet Cansdale het schenden van de licentieovereenkomst van Express en het 'reverse engineren' van Api's.

Cansdale heeft altijd volgehouden dat hij alleen gebruikgemaakt heeft van publieke Api's die op Microsofts MSDN-site te vinden zijn. Hij zocht juridische hulp, terwijl de brieven van Microsoft-advocaten, ook te vinden op Cansdale's site, zich opstapelden. De juristen hebben Cansdale tot woensdagmiddag 16:00 uur de tijd gegevens om de Visual Studio Express-functies van zijn uitbreiding te verwijderen.